Forskningsprojekt om udvikling af online stressforebyggende kursus.

januar 2019 – april 2020

Projektet fokuserer på at udvikle et rent onlinebaseret (stand-alone) Åben og Rolig-forløb til borgere fra 15 år med milde grader af stress eller borgere, der ønsker at forebygge stress samt fremme mental sundhed og livskvalitet. Kurset er en videreudvikling af Åben og Rolig-modellen og indeholder fem temaer med fem kursussessioner hver, som kan gennemføres på ca. 5-10 uger. Temaerne rummer træning i forskellige typer meditation via videoer, lydfiler og et online videnscenter. Hensigten med projektet er at udvikle et forebyggende stresstilbud til unge og voksne, der kan være nemt tilgængeligt for borgeren og som kan implementeres bredt og bæredygtigt i kommunerne. Pilottestning ultimo 2019 vil biddrage med tekniske erfaringer og proceserfaringer, der opgøres i en rapport. I efteråret 2020 vil onlinekurset være tilgængeligt for samarbejdspartnere, og i 2021 vil tilbuddet kunne implementeres i større skala.

Samarbejdspartnere:

Center for Psykisk Sundhedsfremme (CFPS) og Telepsykiatrisk Center ved Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med Aalborg Kommune og Københavns Kommune.

Projektgruppe:

Gruppen består af Christian Gaden Jensen (CFPS), Freja Filine Petersen (CFPS), Yun Ladegaard (CFPS), Karen Damgaard (CFPS), Thomas K. L. Berggren (Linkberg), Mark Buskbjerg (Telepsykiatrisk Center), Marie Paldam-Folker (Telepsykiatrisk Center), samt kommunale samarbejdspartnere.

Kontaktperson:

Freja Filine Petersen

freja.petersen@cfps.dk