Instruktøruddannelsen

Vores mål er, at så mange danskere som muligt kan få tilbudt relevant stressbehandling. Det kræver gode behandlere. Vi uddanner derfor løbende instruktører til vores Åben og Rolig forløb.

Åben og Rolig instruktøruddannelsen udbydes igen i foråret 2018

Vi starter et nyt uddannelsesforløb op igen til april 2018. Er du interesseret i at blive certificeret ÅR-instruktør, har du nu muligheden for dette. Du kan læse mere om forløbet samt se optagelseskriterier herunder. Vær opmærksom på, at det er uddannelsesordningen fra 2017. Datoer for foråret 2018 kommer snart.  Hvis du er interesseret i at høre mere, kan du kontakte os på mail@cfps.dk for yderligere information.

Uddannelsen

Hos Center for Psykisk Sundhedsfremme ønsker vi at tilbyde uddannelser, hvis overordnede formål er at uddanne fagpersoner, der kan være med til at fremme og sikre implementering af evidensbaseret sundhedsfremme samt at formidle et evidensbaseret kendskab til sundhedsfremme. Instruktøruddannelsen i Åben og Rolig har til formål at give en grundig teoretisk viden om og praktisk erfaring med programmet Åben og Rolig, således at instruktøren selv kan forestå det 9 ugers intensive gruppebaserede program, herunder varetage visitation og udredning samt formidle viden om og resultater af forskningen bag programmet.

Uddannelsesordning 2017 kan downloades her

Målgruppe og optagelseskriterier

  • En akademisk grad inden for f.eks. psykologi, medicin eller andre sundhedsvidenskabelige fag.
  • At den udannelsessøgende arbejder med psykisk sundhedsfremme.
  • Har praktisk mulighed for at implementere programmet Åben og Rolig.
  • Har interesse i (og gerne erfaring med) meditation.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af teoriundervisning, praktisk instruktørtræning, videosupervision, meditationsretræte, samtaletræning mv. Uddannelsen strækker sig typisk over 4-6 måneder, afhængigt af bl.a. hvornår kursisten kan undervise et Åben og Rolig hold. Uddannelsen varetages af cand.psych., Ph.D., postdoc, Christian Gaden Jensen; Cand.psych.aut. og specialist i psykoterapi, Dorthe Djernis; Cand.psych.aut. og specialist i psykoterapi, Katrine Rolighed; samt Cand.psych.aut., Anette Tybjerg-Jeppesen.