Åben og Rolig

I CFPS arbejder vi for at implementere videnskabeligt dokumenteret stressbehandling i bl.a. det offentlige. Det gør vi, fordi vi mener, at alle der har brug for det, bør have adgang til et sådant tilbud. P.t. tilbyder Københavns og Aalborg Kommune deres borgere Åben og Rolig forløb.

Er jeg i målgruppen?

Åben og Rolig er udviklet til dig, der oplever stress eller symptomer på stress. Det kan være, at du føler udtalt træthed, har svært ved at sove, konstant har tanker i hovedet eller hurtigt bliver irriteret. Det kan også være, at du i en periode har trukket dig væk fra dine venner og familie. Måske er du i arbejde og synes, at tingene hober sig op. Eller du er sygemeldt eller ledig og har brug for hjælp til at komme igennem stressoplevelsen. Uanset om din oplevelse af stress er arbejdsrelateret eller af private årsager vil du kunne få en effekt af forløbet.

Du kan læse mere om forløbet herunder og på www.åbenogrolig.dk 

Hvordan foregår kurset?

Åben og Rolig strækker sig over 9 uger med en ugentlig holdgang på 3 timer. På kurset arbejder vi med meditation som et værktøj til både at kunne være til stede i din oplevelse af stressen lige nu og til at forebygge, at stressen udvikler sig. Holdet består af max 14 deltagere, som alle er med pga. en oplevelse af stress. Kurset er ikke et gruppeterapi forløb, og vi arbejder derfor ikke på holdet med den enkeltes problematik, men har et overordnet fokus på meditationen som strategi. Mange af vores deltagere oplever dog en lettelse over at høre om andre holddeltageres oplevelse af stresssymptomer i gruppeøvelserne, da det giver en fornemmelse af ikke at være alene med stressoplevelsen.

Undervejs i forløbet har du mulighed for at tale med psykologen, der leder holdet, to gange. Vores kurser er altid ledet af højt kvalificerede fagpersoner, som er uddannet Åben og Rolig instruktør og har erfaring med meditation og samtaler. Du kan derfor være sikker på en høj faglighed.

Åben og Rolig i korte træk

  • Et videnskabeligt dokumenteret forløb.
  • Indledende samtale med psykologen, hvilket sikrer, at det er det rette forløb for dig.
  • Deltagelse i en gruppe på max 14 deltagere.
  • 9 uger med en ugentlig holdgang på 3 timer.
  • Meditation som hovedfokus.
  • Kursusmateriale til at understøtte din meditationspraksis. Du får kursusmappe, bog, cd/link samt app med guidede meditationer.
  • Mulighed for to samtaler med psykologen undervejs, hvor du bestemmer indholdet.
  • Krop, psyke og sociale relationer som temaer både i meditationen og i øvelserne undervejs.

Virker det?

Åben og Rolig er et videnskabeligt udviklet og dokumenteret stressforløb. Metoden er baseret på meditationstyperne Relaxation Response samt Mindfulness, som hver især er undersøgt gennem fire årtier ved diverse forskningscentre. Åben og Rolig kurset er desuden bygget op omkring den såkaldte bio-psyke-sociale sundhedsmodel, som er den mest anerkendte forståelse af, hvordan man skaber psykisk sundhed. Det betyder, at vi arbejder med krop, psyke og sociale relationer i både meditationerne og i øvelserne undervejs.

Der vil naturligvis altid være individuelle forskelle i, hvad man tager med sig fra et forløb som Åben og Rolig. Vi ved, at vores kursus har positiv effekt på bl.a. søvnkvalitet, opmærksomhed, oplevelsen af stress samt livskvalitet generelt. Dette ved vi, fordi vi i samarbejde med Rigshospitalet har undersøgt effekten af forløbet og har opnået gode resultater. Du kan læse meget mere om Åben og Rolig i den spændende forskningsartikel og her

Vi foretager desuden løbende effektmålinger og forsker i metoden for at tilpasse og sikre kvaliteten af vores tilbud.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på et af vores hold.