ÅBEN OG ROLIG FOR UNGE

CFPS har i samarbejde med Aalborg Kommune og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet (AU) udviklet Åben og Rolig for Unge. Kurset henvender sig til ungdomsuddannelser, der ønsker at fremme de unges uddannelsesresiliens, og hjælpe det stigende antal af unge, der oplever symptomer på stress og risiko for frafald.

Grundet de positive resultater fra pilotfasen implementeres kurset nu som et tilbud på ungdomsuddannelserne i Aalborg Kommune. I CFPS arbejder vi på, at kurset også kommer ud på andre ungdomsuddannelser, så hvis du er interesseret i at høre mere kan du læse om vores resultater i evalueringsrapporterne her. Du er også velkommen til at kontakte os på mail@cfps.dk

Er jeg i målgruppen?

Åben og Rolig for Unge er udviklet til dig, der går på en ungdomsuddannelse, og oplever stress eller symptomer på stress. Det kan være, at du føler udtalt træthed, har svært ved at sove, konstant har tanker i hovedet eller hurtigt bliver irriteret. Det kan også være, at du i en periode har trukket dig væk fra dine venner og familie, eller måske oplever du, at tingene hober sig op i forbindelse med din uddannelse. Uanset om din oplevelse af stress er uddannelsesrelateret eller af private årsager, kan du deltage på et hold.

Hvordan foregår kurset?

Åben og Rolig for Unge strækker sig over 6-9 uger med en ugentlig holdgang på 1 ½ time. På kurset arbejder vi med meditation som det primære værktøj. Der er max 14 deltagere på holdene, og mange af vores deltagere oplever en lettelse over at høre om andre holddeltageres oplevelse af stresssymptomer, da det bl.a. giver en fornemmelse af ikke at være alene med stressoplevelsen.

Undervejs i forløbet har du mulighed for at tale med instruktøren, der leder holdet, to gange. Vores kurser er altid ledet af højt kvalificerede fagpersoner, som er uddannet Åben og Rolig instruktør og har erfaring med meditation og samtaler. Du kan derfor være sikker på en høj faglighed.

Åben og Rolig for Unge i korte træk

  • Et videnskabeligt dokumenteret forløb.
  • Indledende samtale med instruktøren, hvilket sikrer at det er det rette forløb for dig.
  • Deltagelse i en gruppe på max 14 deltagere.
  • 6-9 uger med en ugentlig holdgang på 1 ½ timer.
  • Meditation som hovedfokus.
  • Kursusmateriale til at understøtte din meditationspraksis. Du får bog, cd/link samt app med guidede meditationer.
  • To samtaler med instruktøren undervejs, hvor du bestemmer indholdet.
  • Krop, psyke og sociale relationer som temaer både i meditationen og i øvelserne undervejs.